DIENSTEN » Milieu » - Sportvelden chemievrij


  Sportvelden chemie-vrij beheren door de bodem gezond te houden. 
   
  Ook sportvelden chemievrij

  Een uitstekende grasmat om op te voetballen is ook goed te bereiken zonder chemische onkruidbestrijdingsmiddelen. Ruim 40 gemeenten in Nederland doen dit al zeer succesvol. Dit is ook bij u mogelijk! Het gebruik van bestrijdingsmiddelen* in de sport lijkt haar langste tijd hebben gehad. MCPA is bijvoorbeeld voor de winning van schoon drinkwater een probleemstof. Sportvelden kunnen echter zonder chemische bestrijdingsmiddelen worden beheerd.

  Bij een chemievrij beheer van grassportvelden ligt de focus niet op de planten die moeten worden bestreden maar op het bevorderen van groei en gezondheid van de gewenste grassoorten en de bijbehorende voedingsbodem. Gras dat snel kan groeien en over voldoende natuurlijke voedingsstoffen kan beschikken zorgt voor een gezonde en sterke grasmat en een optimale bodemstructuur. Een topmat voor topprestaties.
  Met het gebruik van de voor de grasmat benodigde bodemorganismen is zonder veel extra inspanningen een prima resultaat te behalen.

  Duurzaam terreinbeheer kan prima zonder chemische bestrijdingsmiddelen, ook op grassportvelden. Zullen wij u als onafhankelijk deskundige hierover binnenkort bijpraten zodat u kunt anticiperen op de wetgeving van 1 januari 2016? Volg het dossier glyfosaat op onze website voor de voortgang van de besluitvorming.

  Meer informatie:
  Jan Hekman +31651 322 313 j.hekman@ecoconsult-gmm.nl
  Ron Theunisz +32472 487 187, r.theunisz@ecoconsult-gmm.nl
  Eco Consult – Groen, Milieu & Management B.V.  -  Plesmanstraat 59-33  -   3905 KZ Veenendaal  
  T +31(0)85 3038 627 -  E info@ecoconsult-gmm.nl  |  Disclaimer  | Privacyverklaring
    Website: Protractus Internet Oplossingen
  Home Contact Over ons
  DIENSTEN PROJECTEN