» Milieu » - Schoon Belonen

   

   

   


  Rick Lieverse geeft u graag meer informatie:
  telefoon: +31621 270 383
  e-mail: 
  r.lieverse@ecoconsult-gmm.nl
  Is de pilot 'Schoon Belonen' succesvol of niet?
  Objectieve metingen geven informatie!


  Eco Consult heeft in opdracht van het ministerie van Infrastructuur & Milieu (nu I&W) in de jaren 2016 en 2017 meegewerkt aan een groot landelijk onderzoek naar de aanwezigheid van flesjes, blikjes en drankenkartons als zwerfafval binnen de openbare ruimte. Dit onderzoek leverde de data aan om – samen met een gelijktijdig onderzoek van het NIPO – in beeld te brengen of de pilot Schoon belonen effect heeft op de schoonheidsgraad van de openbare ruimte binnen de deelnemende gemeenten.

  Het project Schoon belonen krijgt in 2018 een vervolg!
  Op lokaal niveau (in de directe omgeving van de deelnemende organisaties) is de omgeving daadwerkelijk schoner geworden. Op landelijk niveau is (nog) geen meetbaar effect te signaleren. Dit blijkt uit het eindrapport Pilot Schoon belonen.

  Ons ervaren team van inspecteurs heeft hiervoor 2 jaar lang 2x per jaar op ruim 2500 meetlocaties verspreid over meer dan 50 gemeenten objectieve metingen uitgevoerd naar het voorkomen van flesjes, blikjes en drankkartons.
  Vermoedelijk worden dit jaar definitieve keuzes gemaakt over het al of niet invoeren van statiegeld op flesjes en blikjes.

  Wellicht zoekt u ook een ervaren partij om onderzoek te doen naar de aanwezigheid van zwerfafval en/of de effectiviteit van uw beleid of interventies te meten?
  Wij zijn u graag van dienst!

   
  Eco Consult – Groen, Milieu & Management B.V.  -  Plesmanstraat 59-33  -   3905 KZ Veenendaal  
  T +31(0)85 3038 627 -  E info@ecoconsult-gmm.nl  |  Disclaimer  | Privacyverklaring
    Website: Protractus Internet Oplossingen
  Home Contact Over ons
  DIENSTEN PROJECTEN