» Milieu » - Onkruidbeheer
  Onkruidbeheer

  Eco Consult is dé specialist in onkruidbeheer in de openbare ruimte. Al meer dan 25 jaar adviseren wij gemeenten, provincies, waterschappen en aannemers bij het:
  -  opstellen van omschakelplannen naar effectief en efficiënt niet-chemisch beheer
  -  opstellen van bestekken voor onkruidbeheer
  -  adviseren bij de keuze voor de meest geschikte werkmethoden
  -  besteksmonitoringen
  -  beleidsschouwen
   
  Wij werken in heel Nederland en Belgie.
  Klik in de linkerkolom voor recente projecten.


  Projecten in België

  Eco Consult – Groen, Milieu & Management BV is zowel in Nederland als in België werkzaam. De afgelopen jaren hebben we ook met name in Vlaanderen verschillende projecten over beheer van de buitenruimte uitgevoerd. Ook het komende jaar ondersteunen we verschillende Belgische gemeenten weer bij een scala aan werkzaamheden en nieuwe projecten. 

  INFRAX onkruidmetingen
  Via intercommunale Infrax ontvingen we in 2015 van een groep van 14 Vlaams-Limburgse gemeenten opdracht om in de periode 2015 – 2018 onkruidmonitoringen uit te voeren. Dit als controle van de aannemers die het onkruidbeheer op niet-chemische wijze uitvoeren. We meten maandelijks 8 maal per jaar met een efficiënte, specifiek voor deze opdracht ontwikkelde methode de onkruidgroei op de openbare verhardingen. Voorts worden de aannemers voor zover dit nodig is begeleid. Daarnaast worden voor individuele gemeenten projecten uitgevoerd in het kader van het kwaliteitsgestuurde beheer. In Nederland zijn inmiddels besteksmetingen gemeengoed. Nadat we al weer jaren geleden de eerste beeldbestekken in Vlaanderen opstelden, wordt het op deze wijze volgen van de kwaliteit ook hier als een belangrijke tool ervaren. De gemeenten merken dat meer grip op de kwaliteit wordt verkregen.
   
  Aan het Infrax-project kunnen nog meerdere gemeenten aanhaken. Deze kunnen voor gereduceerde kosten op deze wijze hun onkruidbeheer uitbesteden. Tegelijk gaat men een contract aan met Eco Consult voor wat betreft begeleiding en kwaliteitshandhaving (meer informatie kunt u opvragen bij Harte Hartlief; harte.hartlief@ecoconsult-gmm.nl, telefoonnummer +31(0)6-1657 9978
  ).

  Eco Consult beschikt sinds 2 jaren over een Vlaamse tak in de persoon van Ron Theunisz. Ron is woonachtig in Hamont-Achel en werkt vanuit zijn woonplaats. 

  Overige projecten
  Daarnaast voerden we zwerfafvalmetingen uit voor zo`n 16 gemeenten en de Vlaamse overheid. Presenteerden we ons op het jaarcongres van het Centrum Duurzaam Bouwen in Vlaanderen, werkten we mee aan de organisatie van presentaties voor een studiedag duurzaam sportveldenbeheer in Laakdal (samen met provincie Vlaams Limburg, de Vlaamse Milieumaatschappij en het Centrum Duurzaam Groen). Ook organiseerden en werkten we mee aan en presenteerden we op twee studiedagen voor omschakelingen van gemeenten naar niet-chemisch beheer in Beringen en in Zwevegem. 


   
  Eco Consult – Groen, Milieu & Management B.V.  -  Plesmanstraat 59-33  -   3905 KZ Veenendaal  
  T +31(0)85 3038 627 -  E info@ecoconsult-gmm.nl  |  Disclaimer  | Privacyverklaring
    Website: Protractus Internet Oplossingen
  Home Contact Over ons
  DIENSTEN PROJECTEN